Iemand met narcisme heeft geen empathie.

Iemand met narcisme heeft geen empathie.
Voor een individu met narcisme telt maar één persoon: hijzelf.

Een persoon met narcisme zal zijn kind wat verdrinkt uit het water tillen, maar niet troosten. Als een passant het klusje voor hem kan klaren, nog liever!
Een gezinslid wat ziek of verwond is, irriteert hem. Andere keren wordt de zieke compleet genegeerd omdat hij niet geassocieerd wilt worden met zwakte. Als hij je in het ziekenhuis komt bezoeken, zal hij over zijn geliefkoosd onderwerp praten ‘zichzelf’. Hij is niet geïnteresseerd in hoe jij je voelt en zal de aandacht vlug naar hem toetrekken.
Iemand die huilt en een geheim opbiecht wordt genegeerd of bespot. Teveel janken betekent dat je overgevoelig en een dramaqueen bent.

Jouw emoties bestaan niet in zijn wereld.

Een narcist helpt een ander niet vanuit zijn hart, enkel vanuit eigenbelang. Hij zal zijn kind wat dreigt te verdrinken, uit het water optillen omdat zijn kind een verlengstuk is van hem en hij niet alleen wilt zijn. Hij is niet bezig met de impact en de bijhorende gevoelens die dit voorval bij zijn jongste teweeg hebben gebracht. Zijn probleem is opgelost, dus dat van zijn kind ook.

Hij is niet in staat waarachtige liefde te tonen.

Als je in een relatie met iemand met narcisme zit, zal je opmerken dat hij je nooit liefdevol aankijkt of hartelijk aanraakt. Als hij je betast is de kans groot dat je zijn behoefte mag bevredigen.
Een individu met narcisme zal je niet troosten. Hij neemt je niet vast en zegt geen lieve woorden, zelfs niet wanneer een nabij familielid is overleden.

Jij geeft zonder iets terug te ontvangen.

Een narcist geeft geen onvoorwaardelijke liefde en emotionele steun. Je vertoeft in een relatie waarin jij liefde geeft zonder maar iets oprecht terug te krijgen.
Alle tijd, liefde en energie behoren de narcist toe. Over waarachtige liefde kan je niet spreken. Liefde voor een narcist is hem adoreren en doen wat hij wilt. Een gelijkwaardige relatie waarin beide partijen geven en nemen, bestaat niet in zijn wereld.





Twitter
Pinterest
WhatsApp

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een antwoord